Příprava vanadylových komplexů s organofosfáty a jejich použití v oxopolymeračně zasychajících nátěrových hmotách - Foltýn, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá přípravou a studií vlastností vanadylových komplexů s využitím jako sikativy pro děj oxopolymerace při zasychání alkydových pryskyřic. V práci jsou popsány alkydové pryskyřice, sikativy a popis procesu jejich zasychání. Dále jsou studovány vlastnosti vanadylových komplexů při zasychání alkydových pryskyřic pomocí metod měření zasychání a tvrdosti.
Preparation of vanadyl complexes with organophosphates and their use in air-drying paints
Keywords: vanadylový komplex; alkydová pryskyřice; sikativ; oxopolymerace; autooxidace; vanadyl complex; alkyd resin; drier; oxopolymerization; autoxidation