Hodnocení přínosu jednotlivých skupin výrobků pro hospodářský výsledek vybraného podniku - Reguliová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována přínosu jednotlivých skupin výrobků pro hospodářský výsledek ve vybrané firmě. Prostřednictvím detailního rozboru interních dokumentů podniku a podnikových strategií lze dojít k závěrům, které výrobky mají pozitivní vliv na hospodářský výsledek. K analýze jsou vybrána kritéria krycí příspěvek a tržby.
Evaluation of the Benefits of Individual Groups for the Profit of the Selected Company
Keywords: obchodní systém; obchodní strategie; krycí příspěvek; variabilní náklady; fixní náklady; business system; business strategy; contribution margin; variable costs; fixed costs