Porovnání agilních a klasických metod řízení projektů - Kubíková, Marie (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou projektového řízení. V úvodu popisuje standardy, metodiky, modely a nástroje, které se v rámci projektového řízení používají. V další části jsou porovnány klasické a agilní metody řízení, popsány jejich výhody a nevýhody, nastíněna možná kombinace metod a oblast využití. Závěr práce dokumentuje na vzorovém projektu jednotlivé projektové fáze a navrhuje možnou optimalizaci.
Comparison of agile and traditional project management methods
Keywords: projektové řízení; projekty; agilní metodiky; tradiční metodiky; standardy projektového řízení; project management; agile methodologies; traditional methodologies; standards of project management