Neurodegenerativní onemocnění - Vlasáková, Štěpánka (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována neurodegenerativním onemocněním se zaměřením na čtyři hlavní skupiny - Alzheimerova nemoc, frontotemporální lobární degenerace, onemocnění s opakováním tripletů a prionová onemocnění. Do tohoto přehledu je zahrnuta definice, klinické příznaky a možnosti léčby jednotlivých onemocnění. Dále je zde popsána neurogeneze, stárnutí, neurodegenerace a její současná klasifikace a přehledné shrnutí ostatních neurodegenerativních onemocnění.
Neurodegenerative diseases
Keywords: Neurodegenerative Diseases; Alzheimer's Disease; Frontotemporal Lobar Degeneration; Trinucleotide Repeat Disease; Prion Diseases; neurodegenerativní onemocnění; Alzheimerova nemoc; prionová onemocnění