Etika resuscitace dětí - Šikl, David (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá etikou resuscitace dětských pacientů. Práce obsahuje teoretickou část, ve které je zmínka o historii resuscitace a popis studie z USA zaměřené na přítomnost rodičů u resuscitace jejich dítěte. Výzkumná část se zabývá výsledky z dotazníkového šetření, které probíhalo online za pomocí dotazníku a bylo určené pro lékaře a nelékařské zdravotnické pracovníky.
Ethics of child resuscitation
Keywords: etika; resuscitace; děti; rodiče; ethics; resuscitation; children; parents