Poskytování hypotéčních úvěrů - Činčalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá podmínkami poskytování hypoteční úvěrů v České republice. Financování bydlení je aktuálním tématem a to nejen v souvislosti s finanční krizí. Teoretická část je zaměřena na bankovní sektor, činnost komerčních bank a zvláště pak na fungování bank hypotečních. V části praktické je zmapován současný hypoteční trh a jeho vývoj v posledních letech. Na praktickém příkladu jsou porovnány konkrétní hypoteční úvěry.
Providing of mortgage loans
Keywords: Bankovní sektor; bankovní služby; hypoteční banky; hypoteční úvěry; Bank system; banking services; mortgage banks; mortgage loans