Studijní pomůcka - Základy počítačových sítí - Seemann, Ivo (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této práce je vytvoření podkladového materiálu pro úvod do problematiky počítačových sítí. Práce je rozdělena do tří teoretických částí. První část se zabývá historií a vývojem počítačových sítí. Vysvětluje rozdíl mezi ISO/OSI modelem a TCP/IP architekturou. Druhá část je zaměřena na adresaci a směrování. Popisuje protokoly IPv4 a IPv6 a základy směrovacích protokolů RIP, IGRP, EIGRP a OSPF. Třetí část se zabývá pasivními a aktivními prvky sítě.
Study aid - Basics of computer networks
Keywords: počítačová síť; paket; ISO/OSI; TCP IP; topologie; Ethernet; IPv4; IPv6; směrování; computer network; packet; ISO / OSI; TCP IP; topology; Ethernet; IPv4; IPv6; routing