Restaurování knižní vazby : Slavíček Rajský - Rybáková, Anna (Univerzita Pardubice, 2005)
Typologický a typografický popis uvádí dokumentaci, týkající se restaurování dobové celokožené vazby s kováním ze začátku 18. století. Následující kapitoly se věnují rozsahu poškození knižní vazby a knižního bloku a postupu restaurátorských prací. Nechybí doporučení o podmínkách a způsobu uložení exempláře.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; knižní vazby; usně; kování; Typologie; typografie