Fáze integrace České republiky do Evropské unie - Navrátil, Radek (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na úsilí ČR stát se součástí EU. Zachycuje celý tento přípravný proces od počátku až po vstup ČR do EU. Jsou zde vyhodnocena statistická data, týkající se nejen ekonomické situace, ale i sociální úrovně obyvatel a stavu životního prostředí v jednotlivých kandidátských státech a porovnává je s daty ČR.
The phases of integration of Czech Republic to the European union
Keywords: Česká Republika; Evropská Unie; kandidátské země; Evropská integrace; podpůrné programy