Mechanismy rezistence mnohočetného myelomu - buněčný model - Rubínová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Mnohočetný myelom (MM) je druhé nejčastější hematologické nádorové onemocnění, zpusobené abnormální proliferací jednoho nebo více klonu plazmatických buněk a jejich akumulací v kostní dřeni. Cílem diplomové práce byla kultivace UHKT-944 buněčné linie rezistentní na bortezomib a karfilzomib, globální proteomická analýza proteomu rezistentních buněk s cílem odhalit proteiny, které mohou hrát v mechanismech rezistence MM dulezitou roli.
Mechanisms of Resistance in Multiple Myeloma - Cellular Model
Keywords: UHKT-944; mnohočetný myelom; bortezomib; karfilzomib; proteomika; hmotnostní spektrometr; UHKT-944; multiple myeloma; bortezomib; carfilzomib; proteomics; mass spectrometry