Podmínky pro zavedení provozní kapaliny AdBlue v silniční dopravě - Žaloudek, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá platnými emisními normami pro nákladní vozidla. Popisuje technické systémy pro splnění těchto norem a podrobněji se věnuje technologii SCR využívající kapalinu AdBlue. Jádrem práce je hodnocení ekologického a ekonomického přínosu při zavedení těchto technologií ve fiktivní dopravní firmě. V závěru práce jsou shrnuty jednotlivé výhody a nevýhody zavedení těchto technologií.
The conditions for instalation of service fluids AdBlue in road transport
Keywords: AdBlue; Emise; SCR; nákladní vozidla