Role mikrobiálního biofilmu u chronických infekcí a jejich potenciál pro nový způsob léčby - Šustrová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je zaměřena na mikrobiální biofilmy. Zahrnuje jak vznik samotného biofilmu, tak i jeho vlastnosti a odůvodnění, proč je jeho přítomnost v organismu zdraví škodlivá. Dále se rovněž zabývá problematikou léčby biofilmu.
The Role of Microbial Biofilm in Chronic Infections and Innovative Treatment Strategies
Keywords: biofilm; bakterie; chronické infekce; léčba; biofilm; bacteria; chronical infections; treatment