Modelování systémů pomocí vlastností - Navrátil, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
V této práci je nejprve popsána problematika ontologií a sémantického webu. Následně je popsáno objektově orientované programování a jazyk UML, jakožto představitel jazyka pro objektově orientované modelování. Potom je popsána myšlenka modelování systémů pomocí vlastností. Následně je realizována desktopová aplikace umožňující vytváření obecných popisů vlastností a objektů, které tyto vlastnosti implementují.
System modelling by properties
Keywords: modelování; systémy; vlastnosti; objekty; sémantika; syntaxe; modeling; systems; properties; objects; semantics; syntax