Obecní kronika jako písemnost i pramen - Malá, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá problematikou obecních kronik jako vypovídacího pramene. Pojednává nejprve o historii kronikářství u nás, později se věnuje kronikám v rovině právní a současné kronikářské práci a metodám. Poslední část práce se zaměřuje na konkrétní příklad obecní kroniky a její využití a hodnocení badatelem.
Municipial Chronicle as the Document and the Source
Keywords: municipal chronicles; chronicles; sources; chroniclers; obecní kroniky; pamětní knihy; prameny; kronikáři; Libčany