Řízení výkonnosti vybraných podnikových procesů - Jiran, Matěj (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce s názvem "Analýza výkonnosti podnikových procesů" se zaměřuje na mapování, hodnocení a optimalizaci vybraných procesů ve zvolené organizaci. V úvodní části jsou systematicky popsány klíčové podnikové procesy, na které navazuje teoretický rámec práce - zejména vysvětlení metodiky Balanced Scorecard, jež umožňuje řízení výkonnosti z více perspektiv, a metodiky KPI jako nástroje pro kvantitativní měření efektivity. Analytická část je věnována identifikaci a analýze procesů souvisejících se získáváním, nástupem a adaptací zaměstnanců. Na základě zjištěných skutečností jsou formulována konkrétní doporučení pro eliminaci slabých míst a zvýšení celkové efektivity těchto personálních procesů.
Performance management of selected business processes
Keywords: mapování a měření výkonnosti; nástroje; Balanced Scorecard; procesy; nápravná opatření; performance mapping and measurement; tools; Balanced Scorecard; processes; corrective measures