Modelová charakteristika pracovních funkcí ve veřejné správě - Kracíková, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá modelovou charakteristikou pracovní funkce vedoucího referátu okresního úřqdu. Jsou zde uvedena některá teoretická východiska týkající se problematiky zaměstnanců veřejné správy a dále vlastnosti osobnosti požadované pro výkon funkce vedoucího pracovníka veřejné správy. Charakteristika pracovní funkce vedoucího referátu okresního úřadu byla sestavena na základě výsledků expertizy, ve které byl zjištován názor expertů z praxe na to, jakou kvalifikaci, jakými vlastnostmi osobnosti, znalostmi, schopnostmi by vedoucí referátu okresního úřadu měl disponovat.
Model characterization of working positions in the public administration
Keywords: okresní úřady; vedoucí referátu; vedoucí pracovníci; zaměstnanci; kvalifikace; schopnosti; dovednosti; expertiza; veřejná správa