Josef Lada a zvířecí pohádka - Cemperová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na zvířecí pohádky Josefa Lady. Je rozdělena do dvou částí. První část je věnována teorii pohádky a její kritice na počátku 20. století. Druhá část je rozdělena na dvě části, přičemž první se zabývá rozborem autorových pohádek a další je zaměřena na průzkum, který byl prováděn dotazníkovou formou na Základní škole v Třemošnici.
Josef Lada and the Animal Fairy Tale
Keywords: Lada, Josef; dětská literatura; pohádky; zvířecí pohádky; Lada, Josef; literature for children; fairy tales; animal fairy tales