Analýza reálného provozu mobilních datových sítí - Homolka, Pavel (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je ověřit teoretické předpoklady a kapacity využití mobilních datových sítí nové generace. Autor práce podrobně představí architekturu mobilních datových sítí typu 3G, HSPA, HSPA+ a LTE. Autor dále zpracuje metodiku měření základních síťových parametrů. V praktické části autor vyhodnotí naměřená data, jež ověří ovlivnění parametrů přenosu v závislosti na vzdálenosti vysílače, profilu terénu, počtu dostupných BTS apod.
Analysis of the real network traffic of mobile data networks
Keywords: mobilní datové sítě; 3G; 4G; UMTS; HSDPA; HSUPA; HSPA+; HSPA+ DC; LTE; LTE-A; data; sítě; mobile data network; 3G; 4G; UMTS; HSDPA; HSUPA; HSPA+; HSPA+ DC; LTE; LTE-A; data; network