Veřejný pořádek a ochrana občanů ČR - funkční, právní a ekonomické rozdíly a spolupráce Policie ČR & Obecní/Městské policie - Šádková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je věnována obecným rozdílům Policie ČR a Obecní policie. Vystihuje základní právní úpravy, přijímání policistů či strážníků a jejich základní úkoly. Dále jsem navázala bližším popisem činnosti policejních sborů v krajském městě Liberci a jejich financováním. Druhá část obsahuje vyhodnocení ankety a odpovědí respondentů na názor na MP a PČR v určitém městě a na závěr rozhovor s mladým uchazečem o služební poměr.
Public order and protection of citizens of the Czech Republic - functional, legal and economical differences and cooperation between the Police Force of the Czech Republic and the city police
Keywords: policie; obecní policie; strážníci; policisté; police; municipal police; policemen; police office