Využití terapeutických technik ve speciální pedagogice - Pečenková, Monika (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na terapeutické techniky využívané ve speciální pedagogice. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Jejím cílem je bližší seznámení s pojmy speciální pedagogika a terapeutické techniky, ale také nastínění jejich provázanosti. V teoretické části charakterizuji konkrétně arteterapii, muzikoterapii, animoterapii a ergoterapii. V praktické části popisuji využití terapeutických technik ve speciální pedagogice tak, jak jsem toho byla svědkem, při svém pozorování ve Speciální základní škole v Poděbradech.
Utilizing therapeutic technique in special pedagogy
Keywords: Speciální pedagogika; terapie; arteterapie; Muzikoterapie; zooterapie; ergoterapie; Special pedagogy; therapeutic technique; art therapy; music therapy; zootherapy; occupational therapy