Diskriminace v pracovně právních vztazích v souvislosti s rodičovstvím - Müllerová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá zpracováním téma diskriminace rodičů v pracovním vztahu. Teoretická část se zabývá základními pojmy diskriminace, druhy diskriminací, právní úpravou diskriminace včetně konkrétních právních úprav i s ohledem na právní úpravu Evropské Unie, které se zabývají vztahem podniku a zaměstnanci jako rodiči. Práce pojednává o vztazích v zaměstnání, rozdílném zacházení a rovnosti zaměstnanců v pracovním poměru v souvislosti s jejich rodičovstvím. V praktické části je zpracováno dotazníkové šetření, poté životní situace a zkušenosti na základě konkrétních příběhů diskriminovaných žen v souvislosti s rodičovstvím.
The issue of parents discrimination in labour relations in the context of parenthood
Keywords: diskriminace; podniky; právo; rodiče; diskrimination; companies; law; parents