Standardy kvality sociálních služeb - Šulová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce na téma Standardy kvality sociálních služeb je vypracována jako práce teoreticko - výzkumná. Teoretická část se zaměřuje na průběh historií standardů v České republice a srovnání s jinými zeměmi. Pokračujeme právním rámcem standardů, tedy zákonem o sociálních službách a vyhláškou, která tento zákon doprovází. Zaměřujeme se i na inspekční činnost, která patří ke kontrole kvality standardů. Dále jsou popsány jednotlivé standardy a požadavky dle zákona na jednotlivé standardy. Výzkumná část naší bakalářské práce se zabývá výzkumem a rozborem dotazníkového šetření, které bylo použito. Dále pokračuje analýza dat získaných při zkoumání a prezentace výsledků. Na závěr je diskuze o výsledcích výzkumu.
Standards of quality social services
Keywords: zákon č. 108/2006 Sb. v platném znění; standardy kvality; sociální služby; inspekce kvality; Act No. 108/2006 Coll; as amended; qulity standards; social services; quality inspection