Meziobecní spolupráce v ČR - Kubů, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma meziobecní spolupráce v České republice. V práci jsou popsány důležité pojmy. Dále jsou v práci uvedeny příklady dobré praxe ze zahraničí. Výzkumná část analyzuje meziobecní spolupráci konkrétní obce. Na základě zjištěných informací a SWOT analýzy jsou v závěrečné části navržena doporučení.
Inter-municipal cooperation in the Czech Republic
Keywords: meziobecní spolupráce; dobrovolný svazek obcí; Svaz měst a obcí ČR; inter-municipal cooperation; voluntary union of municipalities; Union of Towns and Municipalities of the Czech Republic