Analýza bezpečnostních rizik ve společnosti zabývající se muniční výrobou - Němcová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou analýzy bezpečnostních rizik ve společnosti zabývající se muniční výrobou s akcentem na bezpečnost práce. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy z oblasti rizik a bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a je objasněna oblast legislativy upravující bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Dále se první část věnuje analýze rizik, a to obecnému postupu při analýze rizik a stručnou charakteristikou vybraných metod analýzy rizik. Druhá část práce se věnuje vybrané společnosti z oblasti výroby munice. V práci je podrobně popsána problematika výchovy zaměstnanců k bezpečné a zdravotně nezávadné práci. Nedílnou součástí práce je analýza pracovních úrazů, řízený rozhovor s příslušným pracovníkem společnosti, dotazníkové šetření týkající se problematiky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci mezi zaměstnanci společnosti a ekonomická analýza preventivních opatření.
Analysis of the safety risks in the company engaged in production of ammunition
Keywords: bezpečnost a ochrana zdraví při práci; analýza rizik; rizika; hrozby; nebezpečí; occupational health and safety; risk analysis; risks; threats; danger