Superkapacitorový startovací zdroj - Šilar, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem startovacího zdroje využívajícího superkapacitory. Teoretická část popisuje současnou nabídku na trhu, princip superkapacitorů, topologie startovacích zdrojů včetně jejich případných úskalí. Praktická část řeší konkrétní zapojení, návrh DPS, program pro mikrokontrolér, i měření z reálného použití.
Supercapacitor starting power supply
Keywords: superkapacitor; ultrakapacitor; SEPIC; startovací zdroj; startovací booster; supercapacitor; ultracapacitor; SEPIC; starting source; car booster; jump starter