Příprava časových řad prodejů při předvídání poptávky ve výrobním podniku - Keprtová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu časových řad a jejich základní postupy. Práce se zaměřuje na přípravu časových řad prodejů, které jsou ve výrobních podnicích často zkresleny nejrůznějšími mimořádnými, ale i periodickými výkyvy. Teoretická východiska práce jsou využita při návrhu metod pro očištění časových řad prodejů, které jsou zkresleny nadměrným používáním cenové podpory prodeje, a jejich aplikaci na vybrané časové řadě prodejů v potravinářském výrobním podniku.
Time serie adjustment for demand forecasting in enterprise
Keywords: analýza časových řad; příprava časových řad; časové řady prodejů; cenová podpora prodeje; time series analysis; preparation time series; time series of sales; cost of sales promotion