Imobilizace Src kinázy na magnetický nosič pro fosforylaci proteinů - Fojtíková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací magnetického nosiče s imobilizovanou Src kinázou. Solubilní i imobilizovaná forma Src kinázy byla použita k in vitro fosforylaci hovězího myelinového bazického proteinu a rekombinantního proteinu Tau-441. Úspěšnost fosforylace byla hodnocena metodou Western blot, dále pomocí dendrimeru pIMAGO a metodou MALDI-Orbitrap hmotnostní spektrometrie.
Immobilization of Src Kinase to a Magnetic Carrier for Phosphorylation of Proteins
Keywords: imobilizovaná Src kináza; fosforylace; magnetický nosič; myelinový bazický protein; Tau-441; dendrimer pIMAGO; hmotnostní spektrometrie; immobilized Src kinase; phosphorylation; magnetic carrier; myelin basic protein; Tau-441; pIMAGO dendrimer; mass spectrometry