Znalosti a úroveň v poskytování neodkladné první pomoci u nezdravotnického personálu ozbrojených složek České republiky - Doleželová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá rozsahem a úrovní znalostí neodkladné první pomoci u ozbrojených složek České republiky. Práce se zaměřuje na možnosti školení a kurzů a na jejich náplň především u Armády České republiky a Policie České republiky. Jedná se o výzkum, jehož cílem je zjistit, která z jednotek je upřednostňována a který rezort má nedostatky ve vzdělávání neodkladné přednemocniční první pomoci.
Knowledge and level of providing first aid by non-medical personnel in the armed forces of the Czech republic
Keywords: Armáda České republiky; Policie České republiky; Tactical Combat Casualty Care; první pomoc; přednemocniční péče; školení; kurzy; Army of the Czech Republic; Police of the Czech Republic; First aid; pre-hospital care; training; courses