Komplexní restaurování dvou olejomaleb na plátně od Věry Jičínské ze sbírek Vlastivědného muzea v Dobrušce a Poválečná tvorba malířky Věry Jičínské - Zadinová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá komplexním restaurováním a dokumentací dvou olejomaleb na plátně z depozitáře Kulturního zařízení města Dobrušky - vlastivědné muzeum. Jedná se o obraz "Akt černošky", 1929 a obraz "Černoška", 1930. Oba obrazy pochází od malířky Věry Jičínské-Laichterové. V teoretické část se diplomová práce zabývá životem a poválečnou tvorbou malířky Věry Jičínské-Laichterové (*3. července 1898 - 27. března 1961).
Comprehensive restoration of two oil paintings on canvas by Věra Jičínská from the collections of the Museum of National History in Dobruška and Post-war work of the painter Věra Jičínská
Keywords: restaurování; Jičínská, Věra; Akt černošky; Černoška; olejomalba; poválečné období; katalog; restoration; Jičínská, Věra; Nude of a Black Woman; Black Woman; oil painting; post-war period; catalog