Význam a stanovení produktů neenzymové glykace u diabetes mellitus - Kuperová, Monika (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá vznikem a metodami stanovení produktů časné a pozdní fáze neenzymové glykace proteinů u diabetu.
Keywords: neenzymová glykace; Diabetes mellitus; Maillardova reakce