Voltametrické stanovení stopových koncentrací uranu a hliníku s využitím adsorpčních a komplexotvorných vlastností azobarviva Arsenazo III - Komersová, Alena (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá studiem elektrochemického chování azobarviva Arsenazo III z hlediska možného dalšího využití této látky k elektrochemickému stanovení nízkých koncentrací uranu a hliníku metodou AdSV. Zahrnuje optimalizaci metod na stanovení obou elementů, ověření navržených procedur na základě referenčních analýz i příklady stanovení uranu a hliníku(III) ve vybraných matricích.
Voltametric determination of uranium and aluminium traces based on adsorption and complexation properties of Arsenazo III azo dye
Keywords: adsorptivní rozpouštěcí voltametrie; Hliník; Arsenazo III; uran