Analýza konkurenceschopnosti vybraných pojišťoven v České republice - Nekvindová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá porovnáním konkurenceschopnosti vybraných pojišťoven v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy související s konkurenceschopností, blíže popsány vybrané konkurenční strategie a využívané metody pro hodnocení konkurenceschopnosti. Praktická část je zaměřena na porovnání konkurenční schopnosti vybraných pojišťoven - ČSOB Pojišťovna a.s., člen holdingu ČSOB a Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group - pomocí finanční analýzy a metody benchmarking.
Competitiveness analysis of chosen insurance companies in the Czech Republic
Keywords: konkurenceschopnost; konkurence; konkurenční výhody; finanční analýza; benchmarking; pojišťovny; competitiveness; competition; competitive advantage; financial analysis; benchmarking; insurance company