Příspěvek k hodnocení vlivu suburbanizace na kvalitu životního prostředí - Obršálová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2006)
Změny v životní úrovni a životním stylu v posledních letech vedou ke jevu, který je označován jako suburbanizace. Tento jev je široce strukturovaný a lze jej studovat z mnoha hledisek. Jedním z nich se zabývá tento příspěvek. Jsou zde sledovány důsledky na kvalitu životního prostředí. Mají-li být redukovány negativní vlivy těchto tendencí, musí být popsány a hledány odpovědi v podobě různých nástrojů environmentální politiky. Příspěvek se věnuje části východisek problému a souvislostí netržního oceňování důsledků na životní prostředí.
Keywords: suburbanizace; netržní oceňování; Životní prostředí; externalit; environmentální politika; suburbanization; non-market valuation; Environment; externalities; environmental policy