Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost - Horáková, Alena (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.
Microbiological quality of cascara and its antimicrobial efficacy
Keywords: cascara; kávové třešně; bezpečnost potraviny; extrakty; antimikrobiální účinnost; cascara; coffee cherry; food safety; extracts; antimicrobial efficacy