Detekce objektů v obrazových datech pomocí neuronových sítí - Slabý, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout a vytvořit systém pro detekci objektů v obrazových datech za využití hlubokých neuronových sítí. Teoretická část obsahuje rešerši současných metod a nástrojů v oblasti detekce objektů založených na umělé inteligenci. Praktická část je zaměřena na návrh a implementaci aplikace pro označování obrazových dat, trénování neuronových modelů a vyhodnocení jejich výsledků.
Object detection in image data using neural networks
Keywords: umělá inteligence; YOLO; detekce objektů; Python; Javascript; React; Micromamba; artificial intelligence; YOLO; object detection; Python; Javascript; React; Micromamba