Syndrom vyhoření a jeho prevence u pracovníků pomáhajících profesí - Beránková, Hana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice syndromu vyhoření a jeho prevence se zaměřením na pracovníky pomáhajících profesí. V teoretické části předkládám poznatky o vzniku, projevech a příčinách vyhoření. Rovněž se věnuji tématu duševní hygieny. V praktické části je kvantitativní metodou zkoumáno povědomí pomáhajících pracovníků o tématu burnout a předcházení jeho vzniku. Dále také zjišťuji jaká je u nich četnost výskytu příznaků vyhoření.
Burnout syndrom and its prevention occurring to workers in helping professions
Keywords: syndrom vyhoření; duševní hygiena; pomáhající profese; zátěžové situace; zvládání stresu; burnout syndrome; mental hygiene; helping professions; stressful situations; coping