Sledování vlivu pracovních parametrů na koeficient převodu hmoty při absorpci znečišťujících látek - Šimečková, Daniela (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývala zjištěním koeficientů prostupu hmoty při absorpci ethanolu do vody, výpočtem koeficientů přestupu hmoty v kapalné fázi, výpočtem velikosti smáčené plochy a jejím vlivem na velikost koeficientu prostupu hmoty.
Investigation of working parameters influence on mass-transfer coefficients during absorption of polluting materials
Keywords: absorpce ethanolu; koeficient prostupu; kapalná fáze; smáčený povrch