Rozhodování o pořízení investice na leasing nebo na úvěr - Macháčková, Ilona (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá tím, jak by měla firma postupovat při hodnocení nabídek leasingových společností a podle jakého kritéria by měla vybrat nabídku, která pro ni bude nejvýhodnější. Dále ukazuje, jak jednotlivé varianty financování převést na srovnatelný základ, porovnat je a zjistit, která je výhodnější.
Keywords: Rozhodování; Analýza; Investice; leasing; úvěry; HOBÉ Pardubice; akciové společnosti; financování