Analýza chování tělesa železničního spodku - Netolický, Luboš (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá chováním tělesa železničního spodku. Zejména pak teplotním a mechanickým chováním. Popisuje návrhovou metodu dle SŽDC S4. Porovnává moduly přetvárnosti používané v ČR, Německu a Švýcarsku. Pro konkrétní případ železniční trati sestavuje model teplotního a mechanického chování tělesa železničního spodku. Vypočítané hodnoty pak porovnává s experimentálně naměřenými hodnotami v daném místě.
Analysis of behavior railway substructure
Keywords: železniční spodek; návrh železničního spodku; model teplotního chování; model mechanického chování; experimentální měření; railway substructure; railway substructure design; model of thermal behavior; model of mechanical behavior; experimental measurements