Prevence a léčba amblyopie u dětí na ortoptickém pracovišti - Pleslová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce na téma "Prevence a léčba amblyopie na ortoptickém pracovišti" je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií zraku, vývojem zraku, specifickými znaky zrakově postižených dětí, fyziologií binokulárního vidění, patologií binokulárního vidění, refrakčními vadami, diagnostikou a vyšetřovacími metodami, terapií amblyopie, ortoptickou péčí a prevencí amblyopie. Výzkumná část se zabývá zpracováním dat získaných z výzkumného šetření, které bylo prováděno na ortoptickém pracovišti pomocí dotazníku, a dále statistickým ověřením stanovené hypotézy.
Prevention and treatment of amblyopia of children at an orthoptic workplace
Keywords: amblyopie; prevence; binokulární vidění; refrakční vady; amblyopia; prevention; binocular vision; refraction malfunctions