Agresivita a šikana ve školním prostředí - Rydlová, Marta (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce pojednává o agresivitě a šikaně ve školním prostředí. Autorka vymezuje pojem agrese, uvádí její biologické předpoklady, příčiny a souvislost s emocemi. Dále se zaměřuje na příčiny šikanování dětí, analyzuje osobnost agresora i oběti. Uvádí též možné zásahy proti šikaně.
Keywords: pedagogika; agrese; Šikana; školní třída; biologie chování; sociální psychologie