Superabsorbenty na bázi derivátů celulózy - Škorpík, Josef (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis superabsorbentů na bázi celulózy a jejich využití v zemědělství. Nejprve je zmíněn obecný popis a technologie pro výrobu hydrogelů. Další část je zaměřena na využití hydrogelů nejen v zemědělství ale také v medicíně. Také je popsána charakterizace hydrogelů na bázi celulózy jako bobtnací schopnost či popis vnitřní struktury. Nakonec je v práci podrobně uveden vliv superabsorbentů na bázi celulózy na půdu a růst rostlin.
Superabsorbents based on cellulose derivatives
Keywords: superabsorbent; celulóza; hydrogel; polymer; zemědělství.; superabsorbent; cellulose; hydrogel; polymer; agriculture