Rizikové a protektivní faktory metabolických nemocí - Pánková, Alena (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem diplomové práce jsou rizikové a protektivní faktory metabolických nemocí. Teoretická část práce popisuje metabolická onemocnění jako celek a následně jsou rozebrána ta nejvyskytovanější onemocnění. Výzkumná část je zaměřena na znalosti rizikových faktorů obezity a nadváhy, dále pak na zhodnocení stravovacích návyků populace.
Risk and protective factors of metabolic diseases
Keywords: metabolismus; rizikové faktory; obezita; nadváha; metabolism; risk factors; obesity; overweight