Analýza dopadů EN 303 5 z hlediska udržitelnosti v podmínkách ČR - Kňavová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá normou EN 303 5, která je součástí nového Zákona o ochraně ovzduší. Uvádí dělení kotlů podle druhu paliva a emisních tříd. Popisuje nové požadavky pro majitele teplovodních kotlů na tuhá paliva a možné financování koupě nového kotle pomocí dotačních programů. Dále se bakalářská práce zabývá analýzou ekonomických dopadů pro domácnosti způsobených normou a jejími přínosy z hlediska udržitelnosti.
Repercussion analysis EN 303 - 5 in sustainability aspect of Czech Republic conditions
Keywords: účinnost; emisní třída; udržitelný rozvoj; znečištění ovzduší; energy efficiency; emission class; sustainable development; air pollution