Krizové řízení v době pandemie - Michaleová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem práce je analýza strategií a nástrojů, jejich aplikace a implementace státními orgány v oblasti veřejného zdraví a krizového řízení v reakci na vyhlášení nouzového stavu vládou České republiky během pandemie covid-19. Analýzou judikatury správních soudů budou zjištěny nedostatky vydávaných opatření obecné povahy. V závěru budou navržena opatření ke zvýšení efektivity a účinnosti správních postupů krizového řízení do budoucna.
Crisis Management in Times of a Pandemic
Keywords: covid-19; pandemie; mimořádná opatření; nouzový stav; veřejné zdraví; pandemický zákon; covid-19; pandemic; emergency measures; state of emergency; public health; pandemic act