Spolupráce brzdových systémů železničních vozidel - Oppolzer, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1998)
Příspěvek se týká řešení problematiky spolupráce brzdových systémů železničních vozidel pomocí počítačové simulace. Obsahuje popis simulačního modelu a definici matematických vztahů pro výpočet parametrů brzdění. Dále je popsána vzájemná spolupráce elektrodynamické a zdržové brzdy. Výsledky této spolupráce jsou zobrazeny na obr. 2 - 5 a zhodnoceny.
The cooperation of railway vehicle's brake systems
Die Mitarbeit der Bremssysteme für Schinenfahrzeuge