Čtenářství středoškolsky vzdělávané mládeže v Jaroměři - Bartošová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje průzkumu čtenářství středoškolsky vzdělávané mládeže v Jaroměři. Teoretická část shrnuje informace o tom, co je čtení, a co k této dovednosti potřebujeme. Připomene výsledky průzkumů čtenářství provedených v Československu a později v České republice vedených renomovanými vědci. Praktická část je věnována metodám použitým ve vlastním průzkumu, popisu průběhu průzkumu mezi studenty středních škol v Jaroměři a vyhodnocení a interpretaci sebraných dat.
Reading habits of secondary school students in Jaroměř
Keywords: čtenářství; mládež; kniha; čtenářské průzkumy; readership; youth; book; readership research methods