Výživové preference pacientů v terminální fázi nemoci - Jeníčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku podávání výživy a tekutin u pacientů v konečné fázi života. Práce se konkrétně zabývá specifikou výživových preferencí u pacientů hospitalizovaných v hospicovém zařízení. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část je zaměřena na obecnou formulaci výživy a specifika podání výživy u pacientů s onkologickou nemocí. Výzkumná část obsahuje interpretaci dat, které byly získány na základě dotazníkového šetření.
Nutritious preferences of patients in the terminal phase of disease
Keywords: nutrition; parenteral nutrition; malnutrition; palliative care; hospice; dying; výživa; parenterální výživa; malnutrice; paliativní péče; hospic; umírání