HPLC/MS stanovení symetrického a asymetrického dimethylargininu v lidské plazmě - Novák, Dominik (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se zabývá stanovením symetrického a asymetrického dimethyl-L-argininu. Oba jsou potenciálními biomarkery řady onemocnění. Ke stanovení byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie s tandemovou hmotnostní detekcí. Separace probíhala na koloně Arion Polar C18 určené pro reverzní fáze. Hmotnostní spektrometr se skládal ze tří kvadrupólů s ESI ionizací.
The HPLC/MS Determination of Symmetric and Asymmetric Dimethylarginine in Human Plasma
Keywords: L-arginin; symetrický dimethyl-L-arginin; asymetrický dimethyl-L-arginin; HPLC; MS2; tripl kvadrupól; ESI; L-arginine; symmetric dimethyl-L-arginine; asymmetric dimethyl-L-arginine; HPLC; MS2; triple quadrupole; ESI