Sledování nemocného s implantabilním kardioverterem defibrilátorem - Zachariášová, Leona (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je věnována stručně anatomii srdce a arytmii. Dále obsahuje popis funkce implantabilního kardiovereteru defibrilátoru a zaměřuje se na indikace k implantaci v primární a sekundární prevenci náhlé srdeční smrti. Důležité je zdůraznit kvalitu života pacientů s implantovaným přístrojem. Práce je rozdělena na dva velké celky část teoretickou a výzkumnou a oba celky se zabývají implantací ICD ve vztahu a kvalitě života k pacientovi.
Monitoring of patients with implantable cardioverter defibrillator
Keywords: Arytmie; primární prevence; sekundární prevence; implantabilní kardioverter defibrilátor; kvalita života; Arythmia; primary prevention; secondary preventiv implantace cardioverter defibrillator; quality of life